lørdag den 21. september 2013

Ferieshopping

Jeg kan godt lide at shoppe, når jeg er på ferie. Det blev nu ikke til så mange indkøb i Skagen. Nogle af de butikker, vi plejer at komme i, var trist nok blevet lukket i mellemtiden - og for resten syntes jeg ikke, jeg manglede noget. En noget upraktisk følelse i forbindelse med shopping.

Trods alt kom jeg dog ikke hjem helt uden nyanskaffelser.

Den lille kande er en af dem. Den er bare 9 cm høj, og den er lavet på en tysk (østtysk, tror jeg) porcelænsfabrik, der hed(der) Weisswasser.

Som det ses er den i den grad retro. Jeg synes, det er sjovt at følge, hvordan jeg lader mig påvirke og skifter smag. For bare 2 år siden ville jeg nok ikke have skænket kanden mange blikke.

Vi var en dag i Göteborg i løbet af ferien, men heller ikke der blev det til de store indkøb. Vi var de sædvanlige steder, Haga og området indenfor voldgraven.

Det sidste lignede sig selv, men Haga er ikke helt det samme. Også der var flere af vores favoritbutikker lukkede, og vi var ikke så begejstrede for de nye, der var kommet i stedet. Området er ikke så ærkesvensk mere - det er lidt synd. Vi havde planlagt et kortere besøg i Vallgatan-området og så bare resten af tiden i Haga. Dumt, vi havde faktisk for meget tid i Haga og kunne godt have brugt mere i den indre by, men det laver vi om næste gang.


Indsejlingen til byen levede derimod helt op til vores forventninger. Den er en ikke ubetydelig del af en Göteborg-udflugt.

Jeg var spændt på, om et af Mærsks store containerskibe lå ved de store kraner, og det opdagede vi forbløffende hurtigt, at det gjorde der.


Da vi kom lidt tættere på, fandt vi ud af, at det var selveste Mærsk McKinney Møller, verdens største containerskib, der var gået i rute kort før vores besøg. Absolut en ekstra attraktion. Kranerne så ligesom ikke helt så store ud, som de plejer.

Billedet tog jeg på vej hjem, hvor skuden stadig lå der. Bemærk de små - mestendels hvide - klatter i vandet. Det er lystsejlere. Der var bare fyldt med små både, der var sejlet ud for at kigge på kolossen.

1 kommentar:

Den gamle krage sagde ...

Det er helt ufatteligt så meget gods der bliver sejlet omkring med.
Vi missede Maersk'en, da den passerede DK, jeg ville ellers godt have kørt for at se den passere Storebæltsbroen.
Måske en anden gang...