søndag den 14. juli 2013

Mere ship ohøj og en hel tønde rom

For at blive i temaet med skibe og rom tog vi en dag til Flensborg, mens Viktor var på ferie hos os.

Flensborg er jo en rom-by og har et rom-museum - eller havde, erfarede vi. Det er nemlig blevet afløst af en afdeling med slavehandel og de Dansk-Vestindiske Øer i deres skibsfartsmuseum.

Det så vi så sammen med resten af museet, og der er da stadig en lille kolonialhandel med et større udvalg af rom i afdelingen.

Der gik lige et sprogligt lys op for os, for hvorfor hedder det egentlig kolonialhandel? Jo, fordi de handlede med varer fra kolonierne, selvfølgelig. Det havde ingen af os tænkt på før.

Inden da havde vi spist kæmpestore hele rødspætter med masser af fjordrejer på Bellevue ved lystbådehavnen. Af bare begejstring over spættens udseende fik jeg den ikke foreviget, inden jeg gik om bord i den, men her er vores udsigt:På vej til Skibsfartsmuseet kom vi forbi den gamle dampisbryder Stettin. Man kunne komme om bord, så det tog vi selvfølgelig med som en ekstra oplevelse.

Kaptajnen på Stettin. Bemærk hans slips med Stettins logo - ses bedst i stor udgave ved at klikke på billedet. Man er vel ordentligt ekviperet!

Til sidst isspiseri og lidt shopping, og så lukkede forretningerne. Hvilket gjorde, at jeg måtte nøjes med at vindueskigge en supersmart taske. Venter en ny tur til Flensborg? Nå, de har garanteret allerede solgt tasken, der så ud til at være "one-of-a-kind".

Vi havde forrygende vejr i de knap to uger, vi havde feriebørn - den ene efter den anden. Kun en enkelt dag var det koldt og blæsende, men den tilbragte vi da også ved vandet, nemlig i Kattegatcentret i Grenå.

Viktor havde Kattegatcentret på ønskesedlen, og det er mange år siden, vi sidst har været der, så det var noget, der også passede os. Vi deltog i alle aktiviteterne, hvilket stærkt kan anbefales. Vi var så heldige, at være i centret en dag, hvor Doktor Knivskarp var i aktion, og det var næsten det allerbedste.


Jeg kan især godt lide rokkerne. Denne blåplettede, som jeg ikke kan huske navnet på, var slet ikke til at stå for.

P.S. Har slået rokken op. Det må være en blåplettet pilrokke, såmænd.

1 kommentar:

Den gamle krage sagde ...

Skibsfartsmuseet er fluks ført på vor tur/idé-tavle.
Tak for den gode idé