mandag den 10. juni 2013

Improvisationer

Noget af det fantastiske ved at have fuld råderet over sin tid er, at der er plads til improvisationer.

I sidste uge improviserede vi en tur til Hamborg. Det vil sige, helt improviseret var det ikke, for vi havde aftalt med en veninde at tage af sted. Bare en dag, hvor det ville blive godt vejr. Det gjaldt bare om at vælge den rigtige dag.

I Tyskland vil man den kollektive trafik - det ses på priserne. For den formidable sum af 33 € kunne vi tre personer færdes med den kollektive trafik overalt i Slesvig-Holsten og Hamborg fra kl. 9 om morgenen til kl. 3 om natten. Men så er der da også inkluderet rabat til diverse seværdigheder. Billetten hedder Schleswig-Holstein Ticket, og den kan købes på nettet.

Det gjorde vi. Tog derefter bilen til Flensborg, parkerede på en langtidsparkering og tog toget til Hamborg lidt over 10.

Vi havde rigtig meget, vi gerne ville nå, men måske mest af alt ville vi indhalere storbyatmosfæren. Her er lidt illustrationer af vores dag:

Idyl: Speicherstadt med den endnu ikke færdige
Elbphilharmonie i baggrunden til venstre.

Mindre idyllisk. Stempel Schlüter har vist drejet nøglen om.

Kaffe i Det Gamle Kafferisteri i Speicherstadt.

- og is ved Binnenalster. I det hele taget indtog vi kun junkfood hele dagen.
Det værste var dog, at det tog en krig at servere vores junkfood-frokost.

Vi var også på byrundtur med bus (og rabat). Der kom vi rundt til nogle kvarterer, hvor vi aldrig har været før, og det kan i høj grad anbefales at hoppe på en rundtursbus. Der findes mange forskellige, men den vi var med, kørte bl.a. til velhaverkvartererne ved Alsteren. Meget imponerende huse, skulle jeg hilse og sige.

Inden Speicherstadt og byrundturen kom vi dog helt tilfældigt forbi Hachez Chokoversum. Helt ærligt, det var tilfældigt, faktisk anede jeg ikke, der er noget, der hedder sådan.

Chokoversum har til huse i en kæmpebygning, hvor kun Hachez bor, så vidt vi kunne se. Det er ikke der, chokoladen bliver lavet, men man kan alligevel komme på rundtur, og man kan komme på kurser i chokoladefremstilling.

Vi nøjedes med at besøge butikken, hvor man også kunne købe andet end Hachez, bl.a. Anthon Bergs A Xoco. Det så jeg ingen grund til, jeg holdt mig til Hachez.


Der var en del unge mennesker i butikken. De havde tydeligvis deltaget i enten rundtur eller kursus, og for dem var attraktionen gør-det-selv afdelingen.

Det skal ikke vare så længe, inden vi tager af sted igen. De der 33 € er ikke afskrækkende. Man kunne selvfølgelig også tage til Lübeck...

Lørdag morgen improviserede vi også, for da fandt vi ud af, at Århus Symfoniorkesters soloklarinetist, Mathias Kjøller, havde kvalificeret sig til finalen i Carl Nielsen konkurrencen i Odense.

Det ville vi gerne overvære, så vi købte straks billetter til søndag aften, og vi var så heldige, at Mathias skulle spille Mozart om lørdagen og Carl Nielsen om søndagen. Det blev til en meget fornem andenplads plus et par andre priser - den ene som bedste fortolker af Carl Nielsen -  til Mathias. Meget flot, der har aldrig været en dansker i finalen før. Og sjovt og spændende for os at overvære.

Ingen kommentarer: