mandag den 22. april 2013

Gæk gæk gæk og rap rap rap

I sidste uge var vi på fugletur ved Egå Engsø. Ca. 70 personer udstyret med kikkerter og fotoapparater vandrede rundt om søen på udkig efter fugle. Turleder Morten D. D. spottede nu de fleste. Han vidste lige, hvor han skulle kigge hen, og han vidste også, hvad det var for nogle.

Til min udelte fornøjelse var der hele tre gåsearter: Rigtig mange grågæs, en stor flok bramgæs og nogle få eksemplarer af kortnæbbet gås, som vi så i luften. Jeg fik kun fotos af grågæssene.
De er så sjove, laver en vældig larm og skælder ud, hvis man efter deres mening kommer for tæt på. Og hvis det ikke hjælper, kan de da vende rumpetten til og vralte væk.

Ænder var der selvfølgelig masser af. Jeg er ikke så god til at kende og huske dem. Gråænder og troldænder kan jeg lige klare, men så er det vist også sagt.

På turen så vi i hvert fald også pibeænder og krikænder, men hvad hulen er det for en, det lykkedes mig at få et billede af? Måske en knarand med reflekser på brystet? For knaranden skulle ikke have hvidt bryst, efter hvad jeg har læst og kigget mig frem til.Vi så også klyder. Det er første gang, jeg har set dem, og det er da en utrolig dejlig fugl - både smuk og sjov at se på.

Hjemme har vi haft besøg af vores dompap-par i det hængende foderhus. Det var en af de dage, hvor det blæste meget, og foderhuset flagrede his og did, men dompapperne blev bare siddende, alt imens de guffede solsikkekerner i sig. Måske nød de ligefrem at få en gyngetur. Jeg nåede ikke at forevige dem. I stedet kommer endnu et billede af grågæssene.

2 kommentarer:

Den gamle krage sagde ...

Dejlige billeder - synd misserne ikke var med, jeg er sikker på at de interesserer sig meget for fuglekikkeri.
Det gør mine ;-)

eKirsten sagde ...

Det gør de! Både gennem ruden og især i fjernsynet; de er indekatte.
Jeg gætter nu på, de ville være blevet bange for gæssene.