lørdag den 2. februar 2013

En opera i din nærhed

Til operabio gør de altid opmærksom på, at den "levende" opera er at foretrække frem for opera i biografen. Meget pænt af The Met, men passer det? The Met er ikke let at måle sig med.

Puccinis Tosca er min yndlingsopera - eller i hvert fald en af dem, så efter en del år, hvor vi har haft Den Jyske Opera lagt på is, gik vi i går til deres udgave af netop Tosca.

Svenske Ingela Brimberg var er rigtig god Tosca. Stemmen er der i hvert fald ikke noget i vejen med, skuespilpræstationen levede måske ikke helt op til stemmepragten. Rafael Rojas som Caravadossi sang sig op igennem operaen og var især meget fin i tredje akt, og så var orkester - "vores eget" Århus Symfoniorkester - og dirigent Giordano Bellincampi super. De øvrige medvirkende var lidt svagere, specielt syntes vi, at Scarpia blev sunget noget blegt, ifølge programmet af Jørn Pedersen.

Vi blev ikke helt overbevist om, at opera bør ses i operaen, så vi holder fast ved vores operabio-forestillinger.

Før forestillingen forkælede vi os selv med sushi på Saichi Sushi i Jægergårdsgade.


Det er vores foretrukne sushi-sted lige nu, faktisk er det så godt, at vi har problemer med at vælge et andet. Vi er ikke sushi-eksperter, men vi synes bare, at Saichis sushi smager rigtig godt. Til vores store fornøjelse var der fyldt med gæster i restauranten i går. De andre gange, vi har været der, har der været så tyndt befolket, at vi frygtede for, om den kunne overleve.

Sushien smager godt, men deres desserttallerken er også god - og her er vi nok mere eksperter.


En god og stærk chokoladeis, en næsten klassisk créme brûlèe (næsten, fordi der var lidt chokolade i bunden, så hele desserten var over et chokoladetema) og en lige så klassisk chokolademousse. Helt nede på jorden og helt efter vores smag, og så er der overhovedet ikke noget, der generer Dorthes allergier. Godt gået!

Ingen kommentarer: