torsdag den 20. december 2012

Årets bedste...musik

Årets bedste:
Én musikoplevelse rager op over alle andre: Koncerten i maj med Juan Diego Flórez.


Årets næstbedste:
Årets nr. 2 må være koncerten med Jan Garbarek og The Hilliard Ensemble i Domkirken. Smuk og spændende musik og en fabelagtig udnyttelse af kirkerummet.

Jeg ville prøve at vælge den bedste af de mange symfonikoncerter, vi har været til, men det kan jeg ikke. Der er simpelthen for mange gode. Den sidste, hvor vi hørte den unge polske Krzysztof Urbanski dirigere Dvorák og Ludoslawski, var i hvert fald ikke den ringeste. Finske Arto Noras var solist i Dvoráks cellokoncert - rent guf for øregangene. Og Lutoslawskis Koncert for orkester var rigtig, rigtig spændende. Den var en koncert efter vores hoveder.

I en helt anden genre var genhøret med Kaizers Orchestra rigtig godt. Vi hørte rigtig meget Kaizers i tiden efter forestillingen på Svalegangen.

Årets skuffelse:
En koncert i Domkirken, hvor musikken simpelthen ikke sagde os noget. Det var Jacob Buchanans iRequiem, som på papiret lød som noget for os, men det var det altså ikke. Vi gik efter 1½ time, hvor vi var kommet igennem 3 af requiemets 9 dele. Det var mere end rigeligt.

P.S.
Nytårsønske til symfoniorkestret: Henryk Goreckis 3. symfoni på programmet. Det behøver ikke nødvendigvis være med Dawn Upshaw som solist. Eller noget fra Alan Hovhaness' omfattende produktion. Jeg tror bestemt, orkesteret godt kan spille det.

Ingen kommentarer: