søndag den 11. oktober 2009

Kulturdag i hovedstaden

Normalt er vi ikke særlig begejstrede for skuespil, men når Richard III kommer på programmet på Det Kongelige og oven i købet får gode anmeldelser, så må vi ud af røret, og vi havde fået billetter til i går.

Vi så Richard III for mange år siden i London med selveste Royal Shakespeare Company, og det var bare fantastisk. Den var også god på Skuespilhuset, kørte dog en anelse i tomgang ind imellem, syntes vi - men Skuespilhuset er flot, og den store sal, som vi var i, er en rigtig god teatersal. Visuelt smuk og faktisk meget intim, selv om den er rimeligt stor.

Til gengæld vil jeg gerne advare mod Skuespilhusets café Ofelia. Vi kom i pæn tid, så vi kunne nå at få en bid et eller andet. Ofelia er både restaurant og café. I restauranten blev der kun serveret en 3-retters menu, og så meget havde vi ikke lyst til, så det måtte blive caféen.

Ifølge menukortet skulle man kunne få en dagens sandwich, men da vi forhørte os om, hvad den var, fik vi at vide, at de kun serverede chips, croissanter og et par forskellige slags kage. Sådan! Croissanter er ikke på VORES menukort, så vi tog både chips og kage plus henholdsvis latte og te - en særpræget aftensmad! Latten smagte ikke af ret meget, teen - hvor jeg havde valgt en sort te - blev serveret uden mælk, som dog kom på forespørgsel, chipsene kom på bordet I POSEN, kagen var uinteressant, og petit four'ene smagte ikke ret godt. Og så var der ikke engang servietter med. Det var simpelthen for usselt, men det kostede en masse penge. Der sætter vi ikke vores ben igen.

Dagens bedste oplevelse blev helt uventet en udstilling med Ansel Adams fotografier på Gammel Holtegård. Vi er meget glade for fotos, men Adams var mest landskabsfotograf, og det plejer ikke at være vores yndlingsdisciplin, men de her billeder er bare helt ekstraordinært fantastiske. De er ikke "bare" landskabsbilleder, de er meget mere. Udstillingen fortsætter til 25. oktober - se den, hvis du bare er det mindste interesseret i fotokunst!

Ingen kommentarer: