mandag den 30. marts 2009

Kom tilbage, J.P.F.

Som jeg allerede har nævnt fik vi set en masse kunstskøjteløb i vores ferie. VM fra Los Angeles i TV. Det er selvfølgelig ikke det samme som at være der selv (billederne er fra sidste års VM, som vi havde den store fornøjelse at overvære), men det er bedre end ingenting, og det må siges til Eurosports ros, at de sender ret meget. Og det var også nogle rigtig gode konkurrencer.

Det samme kan desværre ikke siges om Eurosports kommentatorer - faktisk er de af og til ved at drive mig til vanvid. Der er 4 styks, 3 mænd og 1 kvinde, som "underholder" 2 og 2 sammen. De er allesammen selv tidligere skøjteløbere (mere eller mindre elite-), så de burde vide bedre, men jeg synes, de er ekstremt dårlige.

For det første er de vildt partiske: Hvis deltagerne kommer fra USA eller allerhelst Canada, kan de næsten ikke sætte en skøjte forkert. Jeg synes også, at nogle af de nordamerikanske løbere er vældig gode, men ikke pr. definition.


For det andet er deres musikalske ballast ynkelig. Musikken betyder rigtig meget i skøjteløb, og så er det bare ikke godt nok, når kommentatorernes viden groft sagt kun indbefatter Safri Duo og musik fra diverse storfilm. På trods af den sportslige karriere er de 4 tydeligvis heller ikke særlig musikalske, de kan simpelthen ikke se, om udøverne følger musikken eller ej.

Man skulle så tro, at man i det mindste kunne få kommenteret det tekniske niveau, og om de forskellige krav bliver opfyldt, men det kniber faktisk også. Det opdagede vi, da vi genså en af konkurrencerne på Sverige, hvor vi straks fik en hel masse at vide, som de danske kommentatorer overhovedet ikke havde omtalt - og som vel at mærke havde stor betydning for karaktergivningen.

I stedet får vi at vide, hvad der "taler" til lige præcis vores kommentatorer. Og hvis det "taler" til dem, så regner de automatisk med, at så "taler" det til alle. Især er det slemt, når de to ældste herrer kommenterer mændenes konkurrencer, og ærlig talt er det nok også en fejl at sætte mænd til at kommentere mænd. Hvem er det egentlig, der har mest forstand på, om mændene kommer ud over rampen? Ja netop: kvinder!

Den forrige kommentator, John Post Ferdinandsen, kunne nu godt kommentere både mænd og kvinder, så kan vi ikke få ham tilbage??? PLEASE!!!

Ingen kommentarer: